Logo

Over

Wie en wat is AConvert?

AConvert is een bedrijf dat in 2013 is gestart met het digitaliseren van verschillende media. Nieuwsgierig naar het verleden vonden wij zeer veel oude films, dia’s en negatieven van onze voorvaders die wij graag wilden conserveren. Door te experimenteren met dit oude archief en niet te snel tevreden zijn met de kwaliteit, hebben wij een brok ervaring opgedaan waar we trots op zijn. We werken met de nieuwste hardware en software waardoor we snel, efficiënt en accuraat kunnen werken.

Veel mensen denken dat jonge mensen niet geïnteresseerd zijn in het oude materiaal van ouders, grootouders en misschien wel overgrootouders. Wij hebben een andere mening daarover: Jonge mensen worden ook ouder, en de interesse zal dan langzaam toenemen. Daarbij is het belangrijk dat het toegankelijk gemaakt moet worden voor deze leeftijdsgroep. En deze groep wil graag alles met een muisklik beschikbaar hebben. Waarom zou u daar dan niet voor zorgen zodat ze er nu en later veel plezier aan kunnen beleven? We zijn er van overtuigd dat dit oude materiaal belangrijk is voor de band tussen alle generaties! Wat is er leuker dan materiaal van jezelf en anderen te zien van 10 - 20 - 30 jaar of nog langer geleden? Samen kijken en dan wordt het heel gezellig!

Bekijk de onderstaande video

Werkwijze en methoden

Bij AConvert werken wij met professionele apparatuur en stellen hoge eisen aan kwaliteit en efficiëntie. Bekijk de onderstaande video's om een beeld te krijgen hoe AConvert te werk gaat.

Dia's

Smallfilm

VHS

Foto's

Negatieven

Geluidsbanden

LP's