Logo

Geluid

Geluid digitaliseren en verbeteren

U kent het vast wel. U heeft een nieuwe home cinema set of media center gekocht en uw oude platenspeler of cassettespeler is defect of past niet meer in het nieuwe meubel. Toch zonde om uw kostbare lp-verzameling niet meer af te kunnen spelen. Ook worden er ook nog steeds van bepaalde gebeurtenissen opnames op cassette opgenomen, terwijl de meeste mensen geen cassettedeck meer hebben. Denk bijvoorbeeld aan begrafenissen en crematies e.d. Deze dierbare opnames kunnen wij netjes omzetten naar CD en deze dupliceren. Uw langspeelplaten (lp's), geluidsbanden, microcassette ‘s, minidisks en (normale audio of DCC) cassettes kunnen wij voor u omzetten. Dit kan op een aantal manieren.

Orgineel Verbeterd

Audio CD's

Veel gevraagd is het overzetten naar audio CD's. Audio CD’s zijn op iedere CD speler af te spelen. Het geluid wordt niet-gecomprimeerd erop gezet en op een CD past max. 70 minuten aan audio.

Bestandsformaten

Dit is speciaal voor als u zelf met de audio aan de slag wilt, of bijvoorbeeld om ze af te spelen op uw .MP3-speler of met uw multimedia center. U kunt kiezen uit .WAV-formaat of .MP3 formaat. .WAV is niet gecomprimeerd en in principe de beste kwaliteit. .MP3 is gecomprimeerd, dus er passen dan veel meer nummers per Megabyte. De bestanden kunnen we in principe op iedere mediadrager zetten. Denk hierbij aan externe harddisks, USB-sticks, Dvd’s, CD's, etc.

Werkwijze

Uw materiaal wordt gedigitaliseerd naar de computer op de hoogst mogelijk kwaliteit. Standaard wordt het geluidsniveau genormaliseerd (bijvoorbeeld geluid dat erg zacht opgenomen is, wordt dan op het juiste geluidsniveau gezet). De omzettingen gebeuren in onze studio in uitstekende kwaliteit, gebruikmakend van professionele AD-converters en geluidsapparatuur. Na het inlezen kunnen op optioneel het geluidsmateriaal nabewerking. U kunt hierbij denken aan: verwijderen van krassen en ruis of aparte tracks maken. Hierna wordt het materiaal op een mediadrager zoals USB-stick of audio-cd gezet.

Media die wij kunnen digitaliseren

- 78 Toeren plaat (vb. gesproken brief)
- Audio Cassette
- Digital Audio Tape (DAT)
- Digital Compact Cassette (DCC)
- Laquer discs
- Microcassette
- Mini Cassette
- Minidisc
- Vinyl (single, maxi single en langspeelplaat (LP).

En nog meer. Neem contact met ons op als u een media formaat heeft wat hier niet bij staat.

Prijzen


Media < 120 min 121-480 min > 480 min
Audiocassette, minidisk, microcassette €0.20 €0,17 €0,15
Vinyl, DAT, DCC, geluidsband 1/4 inch €0,23 €0,20 €0,18
8-track €0,38 €0,35 €0,34
78 toeren plaat €0,38 €0,35 €0,34

Opslag media
Audio CD (doosje met afbeeldingen en teksten) €5.00
Luxe DVD (doosje met afbeeldingen en teksten) €5,00
Blu-Ray €15,00
Bestanden op Harddisk of USB-stick €5,00
Bestanden sturen via internet €5,00

Additionele Kopieën 1-4 stuks 5-24 stuks 25-199 stuks
CD €4,50 €4,00 €3,50
DVD €4,50 €4,00 €3,50
Blu-Ray €12,00 €10,00 €8,00

Toeslagen
Spoelwissel (per aangeleverde spoel). €2,00
Overzetten geluid (per minuut) €0,25
Beeldcorrectie (per minuut) dubbel 8 (single 8) en 16 mm €0,75
Beeldcorrectie (per minuut) Super 8mm €0,25


Weet u geen keuze te maken? Geen enkel probleem. Neem contact met ons op. Wij helpen graag bij het maken van een keuze die bij uw wensen past.

Indien u grote hoeveelheden heeft maken wij in overleg met u een speciale prijs.

We kunnen veel maar niet het onmogelijke

We proberen altijd het beste resultaat te krijgen bij het verbeteren van (oud) geluid materiaal. Echter zijn er gevallen waar het materiaal dermate beschadigd is dat we er niets mee kunnen. In dit geval nemen we contact met u op om u op de hoogte te brengen dat er materiaal is dat niet verwerkt kan worden.